Kycklingwok med sötsur sås och blomkålskompott

2012-01-25 | 19:50:58


Ingredienser
4 port


Kycklingwok:
4 kycklingfiléer
½ påse färdig wokmix
1 burk vattenkastanjer
Babymorötter
(Broccolibuketter)
Sweet chilisås (eldorados)

Salt, svartpeppar
Wokmix
Asiatisk krydda (utgått ur sortimentet)

Blomkålskompott:
Ett halvt blomkålshuvud
Grädde
2 vitlöksklyftor
Salt, svartpeppar
Chilipulver

Börja med att dela blomkålen i små bitar, behöver inte se snyggt ut. Värm upp en kastrull på mellanvärme och ha i smör. Tillsätt blomkålsbitarna, salta och peppra. Låt fräsa på i 8-10 min och tillsätt riven vitlök och chilipulver, rör om med jämna mellanrum. Tillsätt sedan ca 1 dl grädde och låt koka upp.

Skär kycklingen i lagom bitar, stek i smör och olja på mellan-hög värme, krydda med salt, svartpeppar, wokmix och asiatisk krydda.  (Går annars bra att krydda med liknande krydda, men dessa är toppen!)
Lägg över den färdiga kycklingen i en skål, tillsätt mer olja i pannan och höj värmen. Ha i den frysta wokmixen, babymorötterna och vattenkastanjer (broccolibuketter om man vill) och låt steka på tills de är klara. Ha i kycklingen och tillsätt sweet chilisås efter smak, låt puttra på svag värme någon minut.

Jag skulle haft i ananasbitar också, men eftersom min sambo inte är så förtjust i ananas så serverade jag istället krossad ananas vid sidan av. Blir det för stark så kan man blanda ananasen i lite creme fraiche.

Vill man inte ha blomkålskompott så funkar såklart det gamla hederliga jasminriset utmärkt till istället!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0