Kycklingpaj med paprika och chili

2012-12-07 | 12:49:07
 
Jag är medlem på en sida på Facebook där man kan ge och få tips på vad man kan laga för mat. Jag la häromdagen upp denna paj, och fick många kommentarer om att dom skulle vilja ha receptet. Detta tycker jag är otroligt skoj, att se att någon vill prova mitt recept. Jag lovade därför ut receptet, så här kommer det kära vänner!
 
Kycklingpaj med paprika och chili
 
Pajdeg:
1,5dl vetemjöl
1,5dl rågsikt
125g rumsvarmt smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
3 kycklingfiléer
3/4 purjolök
1 paprika
3 ägg
3 dl riven ost
1 burk creme fraiché, paprika & chili
2 dl creme fraiché
 
Gör såhär:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg, lättast är att använda händerna.Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23cm i diameter. Nagga pajskalet och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200´C.
Skär kycklingen i små bitar och hacka purjolöken. Stek kycklingen sedan i smör tills den nästan är genomstekt, tillsätt då purjolöken. Krydda med salt, svartpeppar (rikligt) och paprikapulver. Låt svalna av.
Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar, blanda denna med kyckling och purjolök-röran, båda sorterna creme fraiche, äggen och osten i en bunke. Krydda ytterligare vid behov. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter, fördela sedan blandningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min, eller tills fyllningen har 'stannat.' Servera med en sallad och något gott att dricka!
 

Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0