Kladdkaksmuffins!

2011-10-29 | 19:31:38

Idag kom svärisarna över på en fika, så jag slängde ihop några kladdisar!
Dom blev definitivt godkända, svärmor tog t.o.m två ;DDe här muffinsen påminner väldigt mycket om kladdkaka, därav namnet.
Det godaste är att dom blir lite hårda och sega ovanpå, och i mitten sjunker dom ihop och blir alldeles kladdiga och chokladiga. Riktigt goda blir dom! Receptet hittade jag hos
Jenny's blogg för Svenska Spel


4,5 dl Socker
2,25 dl Vetemjöl
4,5 msk Kakao
225 g Smör
3 Ägg


Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg till en jämt smet.
Smält smöret under tiden och tillsätt i smeten under omrörning.
Häll i formar (helst silikonformar för annars fastnar smeten lätt.)
Baka på 175 grader i ca 15-20 minuter.
Muffinsen skall vara knapriga på ovansidan och kladdiga inuti.
Jag lät dom vila 10 minuter och serverade sedan med en klick grädde direkt ur formarna.


Ny design - igen!

2011-10-10 | 22:11:49
Men ja, denna gången är jag riktigt nöjd för en gång skull. Det tog mig "bara" ett par timmar eller så..
Men nu är det iallafall gjort och nu tänker jag inte byta på bra länge :)

Nu funkar dock allt som det ska, förutom att jag på förhandsgranskade inlägg kan se rundade hörn, men inte om jag bara går in via bloggen. Någon som vet varför?

Förresten är ni skitdåliga på att kommentara numera, skäms på er!

Ibland blir man glad av något litet

2011-10-07 | 19:54:14
Har en vän som jag nyss fått tillbaka kontakten med, och trots att jag flera gånger frågat om vi skall ses på en fika eller så, så har hon inte haft tid. Efter ett par gånger har jag börjat fundera på om hon ångrar att vi tog upp kontakten, och kanske inte vill umgås med mig ändå.

Ikväll frågade hon mig om vi skulle ta en bowlingrunda med karlarna nästa helg, och bara att hon frågade gjorde mig så himla glad. Jag hade alltså ingenting att oroa mig över! Jag har saknat henne, hur mycket som helst. Alla bråk vi haft och alla gånger vi sagt saker till varandra har jag lagt bakom mig nu, nu är det här och nu som gäller, och jag känner på mig att det kommer bli annorlunda den här gången. Vi är båda mycket vuxnare nu, och nu kan vi ta en diskussion istället för att bråka (förhoppningsvis iaf.)

Jag har saknat dig, Pekka Heino ♥

Illamående betyder inte graviditet..

2011-10-06 | 12:22:02


Jag är ganska dålig på att blogga, har fullt upp med jobbet och sen när man kommer hem skall det lagas mat, plockas upp grejer, ändra adressen rätt, och någonstans ska man försöka hinna koppla av också. Och avkoppling för mig är inte direkt att skriva ett blogginlägg, jag vill mest slänga mig i soffan med Thobias och se något program på tv:n och bara lata mig.. hehe.

På tal om blogginlägg så förstår jag inte hur folk orkar starta upp datorn på morgonen innan jobbet - BARA för att blogga. Jag tycker det är rätt onödigt. Jag har tid att göra det om jag vill, men känner inte direkt att jag behöver. Jag lägger hellre den tiden på att äta frukost i lugn och ro, och göra mig iordning utan att behöva stressa. Brukar ni blogga innan jobbet, isåfall, varför?

Jag mår illa idag, jag hatar att må illa.. tänkte uppdatera min status på Facebook med den meningen, men sen insåg jag att som vanligt kommer ett antal personer fråga om man är gravid, eller skriva "gravid? grattis!" som om en tjej inte kan må illa, UTAN att vara gravid. Och jag har faktiskt lust att vänta ett tag till innan jag vill må illa av den anledningen.

Något jag däremot längtar till är jul. (För det har jag aldrig sagt förut..) Hösten är mysig och fin med sina röda löv och svala väder, men jag klarar mig faktiskt ganska bra utan blåst, regn och kyla. Då har jag hellre snö, minusgrader och tända ljus överallt. Dessutom vill jag börja köpa julklappar snart, så man slipper stressen över att ge sig ut dagarna innan julafton och panikhandla något som inte är genomtänkt. Nej, jag föredrar faktiskt att vara ute i god tid, och lägga ner lite extra energi på att hitta något speciellt till den jag köper till. Jag köper ju inte bara en julklapp för att det är tradition att ge bort saker, jag gör det ju även för att visa personen uppskattning, och på så vis köpa något som den vill ha eller kommer tycka om. Jag har redan nu börjat planera vad jag skall köpa, trots att det är mer än 2 månader kvar till julafton. Men som sagt, bättre att lägga ner tid på det än stressa.

Jag har länge funderat på att lägga upp recept på bloggen, eftersom jag älskar att laga mat och baka. Skulle ni gilla det?

Och borde jag uppdatera filmtipset oftare?


Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0