Krämig bacon- och broccolipasta

2013-06-11 | 19:01:00
 
Krämig bacon- och broccolipasta
2 portioner
 
Pasta tagliatelle
150g tärnat bacon
5 broccollibuketter
3 dl grädde
3 msk crème fraiche
1 schalottenlök
1 king solo vitlök
paprikakrydda
chilikrydda
salt
svartpeppar
ev. maizena redning
 
Koka upp vatten till pastan, samt en kastrull med vatten för broccolin. Glöm inte att salta båda. Medans pastan kokar så förbered såsen. Bryn bacon tillsammans med den hackade schalottenlöken, krydda efter smak. Tillsätt grädde, crème fraiche och pressad vitlök. Låt sjuda ihop på låg värme, tillsätt ev maizena för en fylligare sås.
Dela broccolin i mindre bitar och koka i ca 2 min, låt rinna av.
Blanda samman pasta, broccoli och baconsåsen och avnjut gärna med riven parmesan och basilika.

 

Det närmar sig..

2013-06-06 | 18:15:00

Dagarna går väldigt fort nu, det är bara lite över tre veckor kvar tills vi flyttar, och vi fick hem våra första flyttkartonger igår. Ska senare idag börja packa ner sängkläder, handdukar, gardiner, vinglass och sånt som vi inte behöver använda oss av innan flytt. Det ska bli väldigt skönt att se allting man skall packa ner minska, och samtidigt kunna gå igenom vad som skall följa med in i nya hemmet. Vi har fortfarande en hel del dubbla saker sedan vi blev sambos, och en hel del grejer som inte kommer att passa in. Förhoppningsvis behöver vi inte släpa med oss allt.

Någon här hemma tjatar om både bullar och kladdkaka, men även om jag har extrem lust att baka och pyssla just nu, så får det nog vänta tills efter flytten. Eventuellt att jag slänger ihop några muffins. Jag längtar tills mitt nya kök, men jag kommer faktiskt sakna det lilla mysiga kök vi haft här.

Nu skall vi slänga ihop en kycklingsallad innan det är dags att packa lite. Jag orkar nästan aldrig laga och äta varm mat under sommaren, så en härlig sallad passar ju perfekt! Min favorit under sommaren är dock en grillad köttbit med någon härlig sallad. Vad är er favorit?


Gibson har en ny favoritplats på balkongen


Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0