Changes are for the better.

2010-10-26 | 19:36:27

I'm gonna make a change
For once in my life

Idag har jag rannsakat mig själv en hel del. Tänk till lite.
Om vart jag står i livet, i förhållanden, i världen.

I världen är jag bara en i mängden, en annan människa som lever på jorden, den stora planeten Tellus.

I livet är jag ledsen, avtrubbad, trött på det mesta, och vet faktiskt inte vem jag är.

Men i förhållanden är jag någons flickvän, någons bästa vän, någons dotter, barnbarn och någons syskon.

Och det är så jag försöker tänka i dåliga tider. Jag försöker intala mig själv att det dåliga som händer är en så otroligt liten sak, så lättfixad.

Men vissa gånger är det bara svårt att känna sig stark. Jag har försökt var stark i över 10 år nu, men det ändrar inte det faktum att jag har haft en riktig skit-uppväxt och aldrig riktigt känt mig uppskattad. Jag vet att det är lika mycket mitt eget fel, som det är andras fel. Jag skyller inte på någon. Jag har aldrig varit någons ängel, och kommer heller aldrig att bli.

Mitt problem är att jag alltid försöker visa mig stark ändå, vilket alltid slutar i ett innerligt kaos. På senaste tiden har jag bara känt mig trött på allt, det känns som om hur hårt jag än kämpar så kommer det bara mer och mer påfrestande saker jag måste ta tag i. Hur mycket skall man egentligen orka som människa?

Något måste hända, en drastisk ändring.
Förutom att ta tag i saker som jag borde gjort för länge sedan, så ska det även utövas en hel del personlig åskådning, att ta reda på vem jag är och vem jag vill vara, vart jag står i livet och världen. För att kunna göra det krävs det att jag verkligen gör det jag tar mig för, och inte kommer med dåliga ursäkter eller orsaker till att inte göra det. Ska jag göra det här behöver jag stöd, och med älskling vid min sida så vet jag att jag kommer klara det. Han är det som sporrar mig i livet, tanken på hur fint vi kan ha det får mig att känna att jag kan ändra världen med en viskning..

The change starts now.

9

2010-10-18 | 15:42:49Drama/Komedi
När familjen Jones flyttar in  i ett rikt område och framgår som den perfekta familjen börjar samhället sakta men säkert påverkas. Alla vill vara dom - och alla vill ha vad dom har.

Det är precis det som är meningen. Familjen Jones består egentligen av fyra individer utan någon som helst koppling till varandra, förutom deras jobb. Ett jobb som dom måste hålla hemligt för alla andra.
Det är deras jobb att som hemliga fösäljare placera ut produkterna de tillhandahålls med genom att bli vän med grannar och skapa trender.

Men livet i den nya staden går inte riktigt som planerat.
Kate (Demi Moore), vars part är att spela mamman i familjen är orolig för att sin fejkmake Steve  (David Duchovny) inte kommer upp i tillräckligt hög försäljning, medans Mick (Ben Hollingsworth) har ett helt annat problem. Steve i sin tur börjar falla för Kate, som är väldigt noga med reglerna i jobbet.
Jenn (Amber Heard) däremot, hon har en hemlig älskare och det är inte alla som gillar det lika mycket som hon själv..

Snart har "familjen" problem som är större än dom kan klara av..


Quotes:

Steve Jones:
(To his family) "We're going to do some serious damage here."


IMDB: 6.6   (NYTT PÅ FILMTIPSET!)
Betyg: 3,5/5 - Never keep up with the Joneses..


Detta fält måste fyllas i

2010-10-14 | 18:13:35
Har precis gjort gjort iordning och ätit tonfisksallad och vitlöksbröd, sjuukt gott!
Var verkligen länge sedan jag åt det. Kan bero på att det var det enda jag åt under en viss tid förut, haha.

Thobias jobbar som vanligt, så för min del så blir det nog att träna och sedan kolla på film. Igår städade jag hela lägenheten och gjorde blåbärspaj (som för övrigt blev galet god) så jag har ju inget jag kan städa heller. Då är livet inte lätt, när man inte har något att STÄDA! Jösses.. jag kommer börja bli kallad hemmafru-Hannah :P 
  Jag kanske borde slå mig ihop med hemmafru-Madeleine (som äger den andra bror Sirby) och strejka? Höhö, det vore allt kul att se hur bröderna Sirby skulle klara sig utan oss, för jag har mänligen hört att hon är en jäkel på att laga mat, precis som jag alltså! ;)
Madde, vad säger du, ska vi?

Nej, om jag skulle gå ut och baka något kanske.. för ovanlighetens skull liksom.
För baka händer det ju aaaldrig att jag gör.. ever.
(Och jo, min mamma har lärt mig att det är fult att ljuga.)

Kika in lite senare för ett nytt filmtips och/eller lite livsåskådning alá Hannah!
Hur gott!? :D


Hicka, ensamhet, höst..

2010-10-07 | 13:43:38
Åh, idag är det ingen rolig dag.

Jag mår inte speciellt fysiskt bra, har de senaste dagarna haft 36.1 i feber (eller ja, undertemp), har ont i hela kroppen, och på det hela så har jag nu dessutom fått världens hicka!  Tror jag har hickat var femte sekund, om inte mer. Och så har det hållt på ett bra tag.. Och jag kan faktiskt inte dricka vatten uppochner, och Thobias är inte hemma så jag har ingen som kan skrämma mig heller. Katterna är visserligen hemma, men dom är inte så skräckingjagande..

Dessutom är jag konstant trött, hela tiden. Jag går upp runt 8-9 på morgonen, dricker Berocca, äter frukost och försöker vakna, ändå känns det i kroppen som att jag inte sovit alls.. lite oroväckande faktiskt.
Jag tycker inte om att vara trött, men samtidigt kan jag inte sova bort hela dagen, för det gör mig ännu tröttare.. What to do, what to do?

Thobias är iväg och jobbar ( Tidigvecka 6.00 - 14.30) så jag är ensam hemma här i höstmörkret. Usch, jag tycker verkligen inte om när hösten kryper sig på såhär. Jag älskar hösten och alla dess färger, men jag älskar definitivt inte regn, blåst och mörker en hel dag. Det får gärna vara höst om det är soligt, halvvarmt och löven blandas i alla färger man kan tänka sig. Men såhär - nej tack.

Jag är rastlös också, har jag någonsin nämnt det tidigare?
Jag bakar och städar, bakar lite till och vet ni vad jag ska göra nu.. jag ska ut och BAKA för omväxlingens skull! Funderar på att starta en seriös matblogg, hur många av er skulle läsa den? Vet ju inte ens vilka som läser den här bloggen, så ni får gärna slänga iväg en kommentar, alltid kul att veta vilka som läser :)

Nej, som sagt.
Nu blir det baka och fixa iordning kaffekannan så allt är klart tills älskling kommer hem.
Har blivit lite av en vana att fika när han kommer hem, mysigt!

Nej.. puss på er!Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0