LCHF - pasta

2012-03-14 | 21:31:22


Bilden är lånad från 56kilo, där jag även hittat receptet

Ingredienser
2-3 portioner

4 ägg
125 g (1,25 dl) philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk

Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och kavla ut till kanterna.
Kan även läggas på två plåtar så blir pastan tunnare. Annars kan man fördela så tunt man kan med en slickepott eller liknande. Låt papprena vara kvar under gräddningen, grädda i 10 minuter.
Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär i tunna strimlor. Lättast är att antingen använda pizzaskärare, eller att rulla ihop 'degen' och klippa.

Sen är den klar, skall alltså inte kokas!

Pastan håller sig i kylskåp några dagar, och går bra att frysa.


Veckans video!

2012-03-12 | 16:44:13
Det är fortfarande ganska tyst här, men det kommer inlägg lite då pch då! Har börjat jobba på konditori Saga här i Arboga nu, första dagen idag och jag var faktiskt ganska pigg när klockan ringde 4.45 imorse! Kommer jobba skift antagligen, så antingen för- eller eftermiddag, och förhoppningsvis så krockar det inte med Thobias tider, isåfall ses vi bara på helgerna, och det känns ju lite trist. Men men, först ska jag ta mig igenom min provmånad, det kommer nog gå kalas! :)


Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0