Saffransbiscotti

2011-12-12 | 19:26:37


Visste ni att 'biscotti' betyder att något är 'bakad två gånger' ?

Ingredienser
200 g margarin
1,5 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
1 pkt saffran
1-2 msk hett vatten
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
200 g flagad mandel

Sätt ugnen på 200°.
Rör margarin och socker pösigt och tillsätt äggen ett efter ett, rör om mellan varje ägg.
Lös saffran i hett vattnet och häll ner i ägg- och sockersmeten.
Blanda ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör om tills det blivit en deg.
Man kan behöva knåda med händerna!
Häll sist ner mandeln (går att använda hel mandel om man vill) och blanda in.
Dela i 4 delar och rulla till längder på bakplåtspapper. Platta till längderna lite med handen.
Grädda på 200° i 10 min. Sänk sedan värmen till 175° och grädda i 15 minuter.
Ta ut plåten och skär längderna snett i skivor och lägg tillbaka på plåten (du kommer behöva en extra plåt nu)
med skärsidan upp. Sänk ugnen till 100° och låt torka i ca 50 min.

Perfekta till julfikat och en skvätt glögg, men kan också göras en god dessert av!
Smula ner saffransbiscotti i ett lågt glas, ha på grädde som vispats med tex lingon eller en skvätt rom, och varva några gånger. Avsluta med grädde på toppen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0