Fisksoppa med saffran

2011-12-12 | 20:49:47


Fick en förfrågan om receptet till denna, så det är klart att du skall få det Anna!
Tyvärr har jag inte dom absoluta måtten, då jag nästan aldrig lagar mat med hjälp av recept utan mest kör på fritt och slänger i lite hit och dit. Men det är ungefärliga mått här iallafall, sen får man smaka av.

Ingredienser
4 port

500 g fisk (Jag hade torskfilé)
1 gul lök
1 fiskbuljongtärning
3 dl vatten
5 dl grädde
1 dl creme fraiché
Broccoli
Räkor (Hade tyvärr inte det hemma denna gång)
salt, peppar dill, cayennepeppar

Skär löken i tunna skivor och bryn i smör på låg värme (löken skall bara bli genomskinlig, inte mer.)
Häll på 3 dl vatten och lägg i buljontärningen. Låt koka upp en stund så buljongen löser sig.
Skär under tiden broccolin i mindre buketter (koka broccolin 5 min om du använder fryst.)
Häll i grädden och creme fraichén och sänk värmen lite, det skall inte koka, bara sjuda.
Lägg i broccolin och krydda med salt, peppar, dill och lite cayennepeppar.
Tärna till sist fisken i lagom bitar, lägg i soppan och dra av från värmen.
Vill man ha en tjockare soppa kan man reda av den med tex maizena.
Låt vila under lock i 5 minuter under tiden du gör aiolin.

Aioli
Majonäs
Riven vitlök
Svartpeppar, salt

Precis innan servering läggs räkorna i, tillsammans med en klick aioli.
Det är även jättegott att servera med vitlöksbröd till, om man inte äter LCHF.

Kommentarer
Postat av: Anna/Frostrosor

Tack för receptet! Verkar gottigt!

2011-12-16 @ 15:45:53
URL: http://frostrosor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0