Ny header

2013-02-24 | 18:21:22
Jag knåpade ihop en ny header lite snabbt när jag ändå satt vid datorn, tyckte det blev myclet snyggare med samma typsnitt i headern som i inläggen, och lite nya bilder. Thobias fick dock samma bild, för han är söt.
 
Gillar ni nya designen bättre än den gamla?

Även när orken tar slut, så hittar jag något att kämpa för

2013-02-24 | 17:00:09
Nu har det gått ett tag sedan min senaste uppdatering - 10 dagar för att vara exakt. Kan kännas som lång tid för vissa, och kort tid för andra. För mig känns det i bloggsammanhanget som en lång tid utan att blogga på, men i livet känns det som en kort tid. Mycket har hunnit hända under dessa 10 dagar dock, det mesta gott, för ovanlighetens skull.
 
Angående tvisten med min f.d arbetsgivare så har jag äntligen fått ut alla pengar jag skall ha, och alla papper sas vara klara. När papprena kom hem till mig insåg jag dock att: 
♦ Det står ingen lön med på arbetsgivarintyget. Detta är alltså för mig helt oanvändbart, jag kan inte skicka in ett arbetsgivarintyg till a-kassan där det inte står vad jag haft i lön, det säger ju sig själv. Alltså kommer det att dröja ytterligare innan jag kan få min a-kassa. 
♦ På en lönespecifikation står det att lönen för perioden juni/juli är 180h med en timlön på 24kr, vilket resulterar i 3074kr. Det är den summan jag fick retroaktivt för mars och april, så varför står det utskrivet på juni/juli, och varför på 24kr i timmen? På förhandlingen står det att jag haft 200h under juni/juli med rätt summa i timmen.
♦ På förhandlingarna står det att jag har haft en provanställning där under hela mitt arbete från mars-juli. Jag och chefen hade sagt att det efter en månads provanställning blev tillsvidare. På flera punkter så har jag inte godkänt det som sagts i förhandlingarna, som jag inte ens fått vara med på.
 
Allt detta kommer jag ta upp med min ombudsman Z, och jag kommer även att ringa huvudkontoret och ifrågasätta om det verkligen får gå till såhär. Jag försökte prata med chefen på min fackavledning men hon fnyste åt mig i luren och sa att Z faktiskt hade andra ärenden att ta hand och, och att det fick ta den tid han behövde. Dessutom så kallade hon mig "lilla flicka.." vilket jag anser vara otroligt förnedrande när man är en ung kvinna på 23 år.
 
Angående jobbcoachningen som jag inte var så glad över senast så kan jag med glädje berätta att jag inte behövt fortsätta med den. Istället så var jag på informationsmöte vid Arbetsförmedlingen med Västerås Folkhögskola, som skall öppna ett alternativ som verkar hundra gånger bättre än att sitta bort tid på jobbcoachning. Man får tågkort betalt, behöver alltså inte betala något alls för att kunna ta sig till Köping, man går ca 8.30 - 12 varje vardag, och under den tiden så läggs det upp en helt individuell plan som man skall följa. Man kan till och med plugga på 100% utan att bli av med sitt aktivitetsstöd/a-kassa, och är dessutom garanterad att få det högre bidraget. Hur bra är inte det? Jag skall fokusera mig på att lösa körkortsteori då jag gärna skulle se att jag har körkortet klart tills hösten. Ska beställa alla papper så jag får köra med Thobias, och eftersom jag övningskört innan så skall det säkert gå kanon. Jag ser fram emot att göra gatorna osäkra! Detta startar 4 mars, så jag skall gå ner till arbetsförmedlingen imorgon och skriva på papprena.
 
Imorgon skall jag även gå på en anställningsintervju på en restaurang här i Arboga. Ägarinnan ringde mig i fredags och sa att min arbetsförmedlare rekommenderat mig, tack för det! Det gäller kvällar och helger på restaurangen, och beroende på hur många kvällar jag får så kanske jag måste tacka nej till min praktikplats som jag nu har blivit erbjuden. Det känns lite tråkigt att inte kunna ha praktik vid de góa tjejerna på caféet, men jobb går alltid före, och även om jag kanske skulle kunna kombinera de båda så vill jag ta det varsamt. Jag vill inte få min utmattningsdepression att blomma upp igen, jag har haft allt för många jobbiga månader med det för att vilja förstöra den ork jag har i mig idag. Jag tror dessutom att tjejerna kommer att bli glada för min skull om jag får jobbet, dom är så jäkla härliga!
 
I fredags var jag iväg till Västerås och umgicks med min fina vän Angelin. Eftersom vi bor en bit ifrån varandra och läget har varit som det varit för min del, så har vi inte träffats så mycket de senaste åren. Men som alltid när man träffar henne så känns det som om man sågs igår. Så otroligt härligt att veta att man kan vara så goda vänner utan att behöva höras av eller ses varje dag. Finns få så fina vänner som henne ♥
På tal om fina vänner så gick jag och Angelin hem till Gustav på fest, där jag fick träffa bland annat Lizz och Robin igen, som jag saknat massor! Kvällen var hur trevlig som helst, och det var skönt att kunna träffa 'gänget' igen, och få vara mig själv för en stund. Ibland känner jag mig lite vilsen i vem jag är nämligen, men med mina 'gamla' vänner från Köping så känns det lite som hemma. Jag hoppas att jag har turen med mig och kommer in på utbildningen sen i höst, för då kan jag träffa alla mina vänner i Västerås så mycket oftare.
 
På tal om utbildningen så är det alltså en utbildning inom konditori/bageri som jag har sökt via Komvux, och i veckan fick jag reda på att jag får den betalad. Så nu gäller det bara att skolan godkänner mig, det dröjer tills mitten av juni innan jag vet hur det blir. Jag ser verkligen fram emot det här året nu, med alla planer som körkort, skaffa utbildning, träffa vännerna oftare och dessutom få ordning på min ekonomi efter allt detta helvete som varit senaste 8 månaderna. Jag känner mig stark för första gången på lång tid, och det känns som att jag har nerförsbacke och vågar ta viktiga steg i livet för mig själv. Jag hoppas att det fortsätter så!
 
 

Klassiska semlor

2013-02-12 | 16:34:15
Eftersom det är fettisdagen idag så är det klart att man skall baka semlor. Här kommer mitt bästa recept!
 
KLASSISKA SEMLOR
 
50g jäst
175g smör
5dl mjölk
2dl socker
2 tsk mald kardemumma
1tsk salt
ca 15 dl vetemjöl special (Manitoba cream)
 
Värm smör och mjölk till fingervärme, dvs 37°, dock ej varmare än så för då dör jästen.
Lös jästen och kardemumman i smörmjölken och tillsätt resten av ingredienserna, knåda/kör i maskin i ca 10 min.
Jäs degen under bakduk i 30 min. Gör runda bullar och lägg på bakplåtspapper, låt jäsa 50 min under bakduk till dubbel storlek. Grädde semelbullarna på 225° i ca 10 min. Låt svalna.
 
Skär locket av bullarna som ovan och gröp ut innehållet, lägg detta åt sidan. Riv mandelmassa och blanda med lite av fyllningen från bullarna, vaniljsocker och grädde så det blir en lagom tjock smet. Fyll semlorna med mandelmassesmeten och spritsa på vispad grädde. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Lugnet efter stormen

2013-02-04 | 17:05:53
Efter mitt inte så fullt glada inlägg i torsdags så kom fredagen. Dagen med stort D. Dagen då jag förväntade mig ännu en besvikelse - och inga pengar. Klockan 11.00 bestämde jag mig för att det snart var dags att ringa facket och fråga om dom hade pratat med N. 11.07 ringer min ombudsman och talar om att N har satt över pengar till dom, istället för direkt till mig. Suck. Nåväl, dom skulle föra över pengarna till mitt konto, och några timmar senare så hade jag fått in halva summan på mitt konto, resterande får jag nu på fredag. SÅ FRUKTANSVÄRT SKÖNT!
 
Efter att ha betalat räkningar och även betalat en av de 3 hyror vi har legat efter med så bestämde jag med sambon att vi skulle fira med att beställa pizza. För första gången på flera månader så kunde jag betala för det med mina pengar, och vilket lättnad det var att logga in på banken och se att för första gången sedan detta startade så behöver vi inte vända på varje krona för att klara oss. Vi behöver inte dra ner på allt det roliga, mysiga och goda livet kan ge, utan vi kan få börja leva igen. Jag vet inte riktigt om jag har förstått det ännu, men jag har ett lugn i kroppen som infunnit sig, och som gärna kan få stanna kvar.
 
Det känns väldigt bra att kunna betala för sig, och att kunna få betala tillbaka alla de pengar som min Thobias har fått lägga ut för mig under den här tiden, och till min mor som ställt upp och hjälpt oss med pengar när hon kunnat. Världens bästa mamma ♥
 
I lördags hade vi planer på att åka till Örebro tillsammans med våra vänner, och nu hade vi ju anledning till att fira ordentligt! Efter pizza och fotboll hemma hos Andreas så åkte jag, Thobias, Andreas, Rosanna och Jesper iväg till Örebro för att förfesta hemma vid Ström innan det skulle vi utgång. Folk ramlade in lite då och då och jag lyckades faktiskt få en glimt av melodifestivalen (ja, jag är en mello-nörd) och hann snabbt inse att de flesta bidragen var sämre än någonsin. Men, hur som helst, jag missade inte mello! Efter några öl, cider och nåra inte fullt så goda shotar på gin, julmust och citron så begav vi oss mot Harrys för att möta upp Thom och svänga våra lurviga på dansgolvet. Kvällen flöt på bra och även om jag inte blev så påverkad som de andra säkert skulle velat ha mig, så hade jag fantastiskt roligt och det var verkligen skönt att komma ut och vara social. Någonstans under kvällen så kom vi att diskutera en eventuell kryssning snart, eftersom jag aldrig har varit iväg på någon, så den ser vi fram emot!
 
Ja, så var det måndag igen. Ny vecka, nya möjligheter. Jag startade min måndag med halsont, vilket gjorde att jag ställde in min tandläkartid på eftermiddagen. Dock så kändes halsen bättre efter en kopp thé så jag vågade mig faktiskt på att träna lite lätt, och nu sitter jag med en sån där härlig känsla i kroppen av att ha ansträngt musklerna och rört på mig. Thobias har innebandyträning ikväll, så jag har precis tagit ett mellanmål med kaffe och knäckemacka med ost och paprika, senare blir det en härlig kycklingsallad med äppel/currysås. Nu skall jag leta fram något härligt recept på bröd, för imorgon hade jag tänkt att baka. Hur har er måndag sett ut?

Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0