LCHF - pasta
Bilden är lånad från 56kilo, där jag även hittat receptet
Ingredienser
2-3 portioner
4 ägg
125 g (1,25 dl) philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och kavla ut till kanterna.
Kan även läggas på två plåtar så blir pastan tunnare. Annars kan man fördela så tunt man kan med en slickepott eller liknande. Låt papprena vara kvar under gräddningen, grädda i 10 minuter.
Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär i tunna strimlor. Lättast är att antingen använda pizzaskärare, eller att rulla ihop 'degen' och klippa.
Sen är den klar, skall alltså inte kokas!
Pastan håller sig i kylskåp några dagar, och går bra att frysa.