Förändring förnöjer

2013-08-28 | 20:52:25
Jag har länge haft tankar på att starta en matblogg. Jag har klurat på namn ett bra tag, och alternativen har varit bland annat:
 
Hannassötabak.blogg.se - fruktansvärt roligt tycker jag.
Hannasmatochbak.blogg.se - refererar till just det, mat och bakning.
Hannasbaktankar.blogg.se - fattar ni, BAK-tankar? Har aldrig sagt att jag har bra humor, kom ihåg det, hehe.
Imittkök.blogg.se - no need to explain that one, right?
 
 Samtidigt så vill jag inte ha en ren matblogg, jag vill kunna dela med mig av både mina recept och mitt liv, i samma blogg. Så nu har jag funderingar på att skapa en blogg med ett nytt namn, som är JAG. Som kan innehålla både härliga recept, men även allt det personliga som jag vill skriva om. Så nu behöver jag er hjälp mina vänner, kom med förslag! Jag vill gärna ha något som jag kan ha lång tid, för som vissa av mina vänner (Menar inte alls Sandra och Anna här, hehe) så vill jag stanna på en och samma blogg under en längre tid. Så, kom med förslag på namn och gärna på vad ni skulle vilja att jag skriver om. För förr eller senare så kommer jag att byta blogg. Det måste bara kännas rätt först. Både namn och design skall få sig en omgång, och förhoppningsvis så blir det jäkligt bra!
 
Fick denna blomma av Emma för någon vecka sedan, så himla fin. Nu är den helt utslagen och ännu finare.

Sommar 2013 (del 2.)

2013-08-19 | 08:37:00
Fler bilder ifrån sommaren kommer här:
 
Vår lilla gäststuga invigdes av mamma, Linus och Tord som kom och hälsade på. Intensiva dagar med IKEA, Örebro, Åsby osv. De hann även med att bli inlåsta på Lidl när strömmen gick, hehe.
 
Som vanligt när man umgås med mamma så är det kakor så långt ögat kan nå. Här spar vi inte på krutet! Jag ville inte se en enda kaka efter denna vecka.

Vi spelade KUBB, och bäst som jag är så vann vi varje gång, hähä.

Jag ÄLSKAR att kunna plocka en simpel bukett ifrån min egna trädgård.

Ute på soldäcket stod tomatplantorna och växte till sig. Jag väntar fortfarande på en röd tomat..
 
Jag plockade härliga smultron ifrån pallkragarna och åt med grädde. Himla gott med egna smultron!

Vi fick besök av Thobias moster och mormor som hade med sig en fin rosblomma, perfekt till min nya hylla på altanen.

De svalare dagarna passade jag på att baka lite drömmar..

..och morotsmuffins.. (recept kommer Emily!)
 
..och kanelbullar och vaniljbullar. Älskar jag att baka liksom?
 
Vi oljade in soldäcket och uteplatsen, vilket verkligen behövdes. Måla i en snygg färg får vänta tills nästa gång.

Jag gjorde ett tappert försök till att äta mer hälsosam mat, och förutom lite godis här och där så har det gått relativt bra. Jag älskar ju både att äta och laga mat, hehe.

Såhär har våra sommarkvällar från soffan sett ut, mer eller mindre. Hur kan man inte känna sig Ernst-ig? (Dvs allmänt lycklig.)

B1 och B1 började äntligen våga sig ut och spionera på grannarna. Pripps har nu även vågat sig ut längre än tills rabatten slutar. Mammas fina kisse ♥

Imorgon börjar allvaret.

2013-08-18 | 23:19:00
Imorgon är det måndag. Det innebär att jag idag har spenderat min sista dag som arbetslös, och kan från och med imorgon kalla mig 'studerande.' Trodde aldrig att jag skulle vilja gå i skolan igen, men när jag såg att det fanns en yrkesutbildning inom Bageri/Konditori så var jag tvungen att söka, och jag kom in!
 
Så nu har jag 52 veckor framför mig med skola, pluggande, bakande, pendlande och lärande. Jag ser fram emot allt jag kommer att lära mig, och att jag efter dessa 52 veckor kan kalla mig bagare och konditor, och inte bara hobbybagare. Jag är dock väldigt nervös inför imorgon. De som känner mig bra vet att jag ogillar nya situationer, såsom att träffa nya människor och känna mig osäker på mig själv. Jag vet att många skriver att jag är så himla duktig och att allt jag bakar och lagar blir så fint och ser så gott ut, men ibland känns det som att jag inte kan något alls. Jag har tex aldrig bakat speciellt avancerade saker, eller ens gjort blommor i sugarpaste. Men det kommer. Alla är vi osäkra på oss själva ibland, och det är sånt man får ta sig igenom bara. Jag vet ju att jag kan, och att jag dessutom går den här utbildningen för att lära mig mer, för att bli bättre. Jag är så lyckligt lottad över att äntligen få uppleva min dröm, och att jag i min nervositet har en fin vän som tar ner mig på jorden ibland. När jag uttryckte min nervositet för Emma så fick jag bland annat detta:
 
"Du är så himla duktig och modig som ger dig in på en utbildning. Första dagarna kommer vara jobbiga, för alla. Men jag vet att du kommer det här galant. Försök att njuta av det, det är din dröm."
 
Tänk att några få ord kan ge en så mycket styrka och glädje. Det är skönt att veta att det finns folk runt omkring en som verkligen bryr sig om en, och som kan lyfta en genom bara några få ord. Häromkvällen kände jag mig lite deppig och ringde en vän, och efter en promenad och lite struntprat så kändes det bättre. Jag är sån som behöver prata om hur jag mår, men har svårt att göra det 'på riktigt.' När de flesta frågar hur jag mår så svarar jag "bra." Fast att jag egentligen inte alls mår bra. Det finns bara vissa få som jag verkligen kan öppna mig för, och som jag säger direkt till att 'Nja, det är faktiskt inte så bra med mig idag..' och jag vet att de kommer att finnas där för mig. Älskade vänner ♥
 
Hur som helst, min sista dag som arbetslös har jag spenderat genom att sova alldeles för länge, tvättat, gjort rent i kattlådan, ätit massa god mat som blev över från kräftskivan igår, samt att redigera lite bilder till nästa blogginlägg som kommer upp imorgon. Inom en snar framtid så kommer det även recept på morotsmuffins, örtköttbullar i tomatsås och bilder ifrån kräftskivan. Men nu skall jag ta en kopp thé och försöka lugna nerverna inför imorgon så jag kan sova sen. Med tanke på att jag känner mig själv så lär jag somna alldeles för sent. Men men, under kan ju ske. Heja mig!
 
 

Sommar 2013 (del 1.)

2013-08-08 | 14:54:46
Det har varit väldigt tyst på bloggen under en tid nu. Jag har haft så sjukt mycket att göra under denna sommar så har inte varken haft tid eller lust att bry mig om bloggen. När tiden har funnits så har jag istället använt den till att ta det lugnt. Dessutom så är mitt liv inte så spännande just nu. Jag vaknar, äter frukost, äter lunch, fixar lite hemma, lagar mat, äter mat och ser på tv och sover. Okej då, kanske inte riktigt så illa, men jag gör i alla fall ingenting som känns intressant nog att informera er om. Men, nu tänkte jag slänga upp ett inlägg om hur delar av vår sommar har varit. Jag har hört att ni gillar bilder, så här kommer ett gäng på hur vår sommar har sett ut!
 
 
Vi flyttade äntligen in i vårt fina hus, och det blev många turer till IKEA för att köpa nya fina saker.

Vi fick besök från Norrland av min vän Andreas, och som vanligt glömmer jag att ta kort på allt. Men, vi bjöd i alla fall på min fisk- och tomatsoppa, och ni som känner mig vet ju att jag tar kort på allt jag äter.

Vi åkte till Gotland över en helg för att fira pappa som fyllde 48år, och mormor som fyllde 70 år.

Födelsedagsbarnet själv. Här hade vi ordnat lokal, dukat fint och gjort iordning innan hon fick komma bort. När släkt och vänner kom för att fira så bjöds det på grillad kyckling, kalkon, sallader, potatissallad, bröd och efteråt en massa goda fikabröd och kaffe.

Jag och mamma tog en sväng in till Visby för att handla allt inför kalaset, och efter en sväng på stan så behövde mor och dotter fylla på energi och satte oss en stund på Wayne's med lite "kaffi u macke."


Vi var och firade pappas födelsedag en dag, och dagen efter blev det ytterligare besök då farmor skulle komma dit. Jag träffar farmor så sällan så man får passa på att trycka in alla släktingar i schemat när man är nere på ön. Fick även träffa min farbror, pappas moster Kicki och pappas farbror. Bäst av allt är att få träffa mina bröder. Elias (charmknutten på bilden) hade en himla fart på fötterna, vände man sig om en sekund så var han borta.

Fler bilder får ni i nästa inlägg.

Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0