God morgon

2012-08-30 | 07:41:00

Trots att jag vridit och vänt på mig hela natten så är det ingen ide att försöka somna, jag är hungrig som en gnu! En av de följder som kommit genom att äta var fjärde timme. Innan kunde det gå flera timmar på morgonen utan att jag kände hunger. På vissa sätt bra, på andra inte.

Tror att jag skall göra iordning en härlig frukost och slänga mig på soffan med lite Vakna med the voice. Karln min är iväg på gymmet då han trillar väl in här om någon timme som först. Får bli en mysmorgon med kissarna.

Gibson <3

 


Kan man vrida fram klockan?

2012-08-29 | 17:23:18
Godkväll mina vänner!
 
Sitter en stund framför datorn medan jag väntar på att min matpaj skall bli klar i ugnen. Idag blev det en variant med spenat, broccoli, skinka, purjo- och rödlök. Hoppas det blir bra, känner hur doften sprider sig i lägenheten redan nu, hur kan man inte bli sugen och önska att man kunde vrida fram tiden?
 
Har fundringar på att slänga ihop en kladdkaka till min kära karl då ugnen fortfarande är igång, men jag överväger det både en och två och tre gånger. Vi försöker vara nyttiga här hemma, och det går ju sådär när jag ÄLSKAR att baka. Får föra in en regel att jag bara får baka på fredagar, så får vi mysa under helgen. Annars skulle vi rulla fram.
 
På tal om att vara nyttig så gick jag en promenad hem till Lizz häromdagen. Jag var i västerås på ett möte, och passade då på att hälsa på henne och hennes lilltjej Thea som fyllt 1 år dagen innan. Det kändes som om jag gick i en evighet, trots att det bara var några kilometer. Men jag gav mig tusan på att jag skulle få födelsedagstårta, och då gick det ju rätt fort att ta sig hem till dom ändå. Hehe. Vi träffas allt för sällan, så skärpning på mig. Och ja, det var en sjujäkla god cheesecake hon hade gjort, så finns den fler gånger så kommer jag direkt!
 
Måste kika på pajen nu, så det inte blir kaos i ugnen. Luktar iallafall som det ska!

Kycklinggryta med röd currypasta

2012-08-27 | 12:01:00

Ingredienser
4 portioner

3 stora kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
5 dl matlagningsgrädde
1 tsk röd currypasta
curry, salt, svartpeppar, basilika efter smak

Hetta upp en gryta och tillsätt smör,  tillsätt sedan de pressade vitlöksklyftorna och curry.
Skär kycklingen i lagom bitar och stek denna på medelvärme tills den nästan är klar.
Tillsätt då grädden, röd currypasta och resterande kryddor, låt puttra och dra in smakerna.
Tillsätt paprikorna i stavar och låt puttra en stund till.
Servera med potatis, ris, nudlar, eller  valfritt alternativ.



Citron- och vitlökslax

2012-08-26 | 17:40:00

Många ville ha mitt recept på laxen jag gjorde häromdagen, och som alltid när jag lagar mat så slänger jag bara ihop något, men ungefär såhär gjorde jag:

Ingredienser
4 portioner

2 laxfiléer
2-3 rivna vitlöksklyftor
1 citron (rivet skal)
10-15 st färska basilikablad
ca 5 dl grädde
2 dl creme fraiché
salt, svartpeppar

Hetta upp en gryta på medelvärme med lite smör, tillsätt riven vitlök, hackad basilika och citronskal.
Låt fräsa en stund. Tillsätt sedan creme fraiché och grädde och låt stå på medelvärme och puttra några minuter.
Skär laxen i lagom stora bitar, och ha ner i grytan. Laxen tar ca 5 min att få klar.
Salta och krydda med svartpeppar och lite citronpeppar, servera med pasta tagliatelel.

Mums!

 


App

2012-08-25 | 12:53:00

Ja, ny har jag äntligen fått den nya bloggportalen som gör att jag kan uppdatera bloggen via min telefon. Himla smart grej! Nu kan jag blogga vart jag än är, och därför uppdatera oftare, vilket ju inte skadar min dåligt uppdaterade blogg. Senare kommer två mumsiga recept upp, så håll utkik! Så länge får ni en bild på Pripps, cool som han är!


Morgonpigg

2012-08-22 | 08:59:54

Vaknade 07.30 och var superpigg, tror inte att jag skulle kunnat somna om ens om jag försökt.
Men det gör ingenting, då hinner jag fixa lite härhemma innan jag ska ut i svampskogen med svärmor. Har inte plockat svamp på flera år nu tror jag, iallafall inte sedan jag flyttade från gotland, så jag är taggad!

Jag minns när jag var liten och mina morföräldrar bodde i Kappelshamn, där det fanns en stor skog som kallades gung-gung. Varje gång jag och syrran gick dit så kom vi hem till mormor med tröjorna fyllda med kantareller, och varje gång talade hon om för oss att hon inte ville ha mer kantareller nu, och att vi kunde låta någon annan få lite också. Det tyckte inte vi. Undrar hur många liter/kg svamp jag plockat under min barndom?

Just nu väntar jag på att mina ägg skall koka klart, så jag kan göra en macka med ägg och kaviar. Mmm.
En kopp thé ska väl slinka ner också. Tycker jag dricker thé jämt, men ändå har jag sjuttioelva olika sorter att välja på. Det är ett hårt liv jag lever!


Ett sent godmorgon

2012-08-20 | 10:59:57

Klockan har snart hunnit bli 11 och jag har hunnit med att träna, äta frukost, ringt min ombudsman på HRF, sålt två kuddar, bäddat sängen och satt igång en maskin med tvätt. Och nu är jag rastlös. Är det inte konstigt att det finns så mycket att göra, men att man ändå kan känna sig rastlös?

Resterande tiden av dagen ska jag göra äppelmos till min karl, laga mat, några till samtal skall ringas och jag skall ta mig en powerwalk. Sen då? Att vara arbetslös är sjukt tråkigt, dagarna bara går förbi med vanliga tråkiga hushållsysslor, katter som gapar om mat och en karl som ser på fotboll. Blärgh! Jag kan inte vänta tills jag hittar ett jobb igen, eller kommer igång med pluggandet, för jag orkar inte vara rastlös, så trist!


Flera tusen pengar fattigare..

2012-08-14 | 17:31:00



..men vi fick ju en hel del bra för dom, allt är dock inte med på bild:

- 6st uppläggningsfat
- Stort serveringsfat
- Stor kudde, kuddfordal
- Nya underkläder och kläder till oss båda
- Träningsbyxor och träningsjacka till mig
- Vinterjacka till Thobias
- Dekorationsspritsar till cupcakes
- Bull- och muffinsformar
- Mini Rolls till dekoration
- Pumpflaska till diskmedel och tvål
- Rakgele, rakgel, schampo osv.
- Parfym
- Smycken
- Plånbok
- Lampa till sovrummet
- Godis till missarna (för dom är inte redan feta..)
- Frysettiketter
- Gojibär och macadamiannötter
- Inredningsgrejer


En uppdatering

2012-08-14 | 15:20:59
Sedan sist har mannen min haft 2 veckors semester hemma, som spenderades mest genom att vi latade oss. Sedan begav vi oss ner mot Ullared för att där möta upp mamma och lillebror och spendera 2 härliga dagar i stugbyn och göra av med flera tusen kronor på saker vi egentligen inte behövde. Yeay!
Dessutom blev vi filmade när vi köpte fryspåsar, med frågan om vad vi skulle använda dom till.
Min reaktion var ungefär denna "Det heter väl FRYS-påsar, så FRYSA saker?"

Efter Ullared var det dags att bege sig mot Göteborg och vandrarhemmet i Kviberg. Trevligt vandrarhem, men med ganska bristfällig information vid ankomsten. Men vi var glada ändå.
Begav oss sedan till Universeum och tittade på djur och travade runt där några timmar, åt god mat och avslutade dagen med att Thobias åkte till Ullevi för att möte upp Kenth, Danne och Jocke och se Manchester United vs Barcelona, och vi åkte tillbaka till vandrarhemmet, duschade och spelade spel.

Nåväl. Liseberg. Jag åkte allt läskigt som jag hade lovat mig själv att inte åka, bland annat Atmosfear. Jag dog lite där uppe, speciellt när sitsen släpptes och jag dundrade mot marken och trodde livet skulle vara över. Men tydligen överlevde jag med hjärtat i halsgropen. Och det var väl tur det.

Här är lite random bilder från resan:





Bloglovin!

2012-08-10 | 09:01:00
Följ min blogg med Bloglovin !

Hannah Victoria Klasson, 24 år gammal och bor i Arboga tillsammans med min sambo Thobias och våra katter Gibson och Pripps. Utbildar mig just nu till bagare/konditor.Tycker om matlagning, att baka, fotografera och umgås med nära och kära. I min blogg kommer ni få många härliga recept!
RSS 2.0